Veiling Rhein-Maas realiseert productomzet van 411 miljoen euro

Veiling Rhein-Maas heeft over boekjaar 2022 een productomzet behaald van 411 miljoen euro. Dat is iets minder dan de 457 miljoen euro van één jaar eerder. 'Gezien de moeilijke macro-economische omstandigheden kunnen we met een overwegend tevreden gevoel terugkijken op het afgelopen jaar', melden directeuren Günther Esser en Cees Hoekstra.

Veiling+Rhein%2DMaas+realiseert+productomzet+van+411+miljoen+euro
© Veiling Rhein-Maas

De gecumuleerde omzet was hoger dan verwacht, terwijl de volumes iets lager waren dan één jaar eerder, meldt Veiling Rhein-Maas. 'Dit kan worden toegeschreven aan de energiesituatie, de hete, droge zomer en de koudegolf begin december. Zo hadden de warmte temperaturen in de zomer gevolgen voor de afzet van pioenrozen en de koudegolf in december voor de verkoop van amaryllissen.'

De weersomstandigheden hadden ook veel invloed op de afzet van potplanten, vervolgt de directie van Veiling Rhein-Maas. 'Tijdens de hitte in juni en juli werden petunia's, lavendel en containerplanten door kwaliteitsverlies minder aangevoerd. In de tweede helft van het jaar verbeterde de situatie gelukkig wel.' In de afgelopen maanden zag Veiling Rhein-Maas ook een grote vraag naar calluna's en kerststerren.


Fysieke klok blijft populairste

Het aandeel van kopen op afstand in de klokomzet bedroeg in 2022 ongeveer 41 procent. Dat is volgens Veiling Rhein-Maas opnieuw een stijging in vergelijking tot het jaar ervoor. 'Niettemin blijft het aandeel van de fysieke veilingklok in de totale omzet groter.' Ook werd afgelopen jaar meer gebruikgemaakt van de webshop. Exacte percentages maakt het veilinghuis niet bekend.

De directie vindt het lastig om verwachtingen voor dit jaar uit te spreken. 'We zien dat onze klanten voorzichtiger zijn dan normaal. Vooral omdat de huidige macro-economische situatie het onmogelijk maakt om te voorspellen in welke mate de consument bloemen en planten zal kopen. Toch zijn we er wel van overtuigd dat we de huidige uitdagingen met succes aan kunnen gaan.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer