Veiling Rhein-Maas rapporteert iets lagere vraag in kerstseizoen

De koele temperaturen tot half december en de actuele inflatiecijfers hebben impact gehad op het kerstseizoen bij Veiling Rhein-Maas. 'De vraag lag in deze periode iets lager dan een jaar eerder', meldt de organisatie van de bloemenveiling.

Veiling+Rhein%2DMaas+rapporteert+iets+lagere+vraag+in+kerstseizoen
© Veiling Rhein-Maas

De hoogste omzet werd gedurende de kerstperiode behaald in kalenderweek 47, meldt Veiling Rhein-Maas op de website. Deze week wordt ook wel de 'groene week' genoemd. Daarnaast was volgens de organisatie van de bloemenveiling een groeiende klantenparticipatie zichtbaar, met name in de webshop. In de categorie Snijbloemen waren gerbera's, Euphorbia fulgens en exclusieve producten in de kerstperiode het meeste in trek.

Amaryllis en rozen werden minder verkocht dan een jaar eerder. In de divisie Potplanten zag Veiling Rhein-Maas vooral vraag naar euphorbia's, orchideeën, gedecoreerde plantenschalen en kerstarrangementen. De verkoop van kerststerren is naar tevredenheid verlopen, voegt de organisatie van de bloemveiling toe. 'Met name de Mini's en Midi's waren goed gevraagd, tegen stabiele prijzen.'


Normale aanvoer verwacht

Voor het voorjaar wordt op de locatie in het Duitse Straelen-Herongen een normale aanvoer van bolgewassen en -bloemen verwacht. Volgens actuele informatie zou ook de aanvoer van producten uit importlanden normaal moeten verlopen. 'Daarmee zijn we als organisatie optimistisch over het voorjaar van 2023.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer