Veiling Rhein-Maas voert aanpassingen door in vroegveilen

Veiling Rhein-Maas voert ook dit jaar tijdens de periode van het vroegveilen enkele aanpassingen door in de klokverkoop. Zo wordt de minimale afnamehoeveelheid bij de klokvoorverkoop voor een groot deel van de producten verhoogd.

Veiling+Rhein%2DMaas+voert+aanpassingen+door+in+vroegveilen
© Veiling Rhein-Maas

De aanpassingen worden gedaan om de logistieke processen zo snel mogelijk te kunnen verwerken, geeft de organisatie van Veiling Rhein-Maas aan. Een van de aanpassingen in de periode van het vroegveilen is dat klanten bij meerkoopspartijen voor kamerplanten minimaal twee lagen dienen te reserveren. Daarnaast is het bij verschillende tuinplanten niet meer mogelijk om meerkoopspartijen te reserveren.

Voor aanvoerders van potplanten voor de klokvoorverkoop geldt dat de planten niet op CC-containers met opzetstukken mogen worden aangeboden. Daarbij dient bij meerkoopspartijen elke laag gelijkmatig te zijn gesorteerd. 'Meerkoopspartijen met verschillende kleuren of sorteringen kunnen niet worden geveild', waarschuwt de organisatie van Veiling Rhein-Maas.

Tot nader order blijft bij monster- en grote partijen van tuinplanten 75 procent beschikbaar voor klokvoorverkoop. Bij meerkoopspartijen van kamerplanten is dit 50 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer