'Aardbeien uit zaad zijn grote stap in duurzame teelt'

Coöperatie FruitMasters en veredelaar Limgroup gaan samenwerken om het concept F1 Hybrid Strawberries in de markt te zetten. FruitMasters noemt aardbeien uit zaad een grote stap voorwaarts in de duurzame teelt door de hele keten. De samenwerking werd vorige week tijdens de Fruit Logistica in Berlijn officieel bekrachtigd.

%27Aardbeien+uit+zaad+zijn+grote+stap+in+duurzame+teelt%27
© FruitMasters

Door dit aardbeienconcept kunnen plantenkwekers starten met schoon basismateriaal en hun productiefaciliteiten beter benutten. Daarnaast biedt het nieuwe automatiseringsmogelijkheden en wordt de productiecyclus van planten verkort van twee jaar naar zestien weken.

Verder is het gunstig dat de opkweek van planten binnen kan plaatsvinden, waarbij de temperatuur, belichting en hygiëne volledig is te optimaliseren. FruitMasters wordt de partner voor de teelt en vermarkting van F1 Hybrid Strawberries in Nederland. Limgroup is verantwoordelijk voor de opkweek van aardbeienplanten uit zaad.


De eerste hybride aardbeienvariëteit uit zaad is Limore One. Vanuit FruitMasters wordt dit nieuwe ras gepositioneerd onder het Best of Berries-innovatieprogramma voor zachtfruit. Veredelaars, retailers en telers werken hierin samen, waarbij onderscheidende rassen van geselecteerde telers worden gekoppeld aan de juiste afnemers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer