The Greenery schaalt platform voor teelt Inspire-aardbeien op

De verkoopcijfers van het aardbeienras Inspire van groente- en fruitcoöperatie The Greenery zijn de afgelopen periode sterk toegenomen. Verdere groei wordt verwacht. Daarom schaalt de verkooporganisatie het platform voor de teelt van Inspire-aardbeien de komende jaren verder op.

The+Greenery+schaalt+platform+voor+teelt+Inspire%2Daardbeien+op
© Marcel Berendsen

Inspire is ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse veredelingsbedrijf Plant Sciences. Kenmerkend voor het ras zijn de arbeidsefficiëntie die ermee behaald kan worden en de hoge tolerantie tegen ziekten. ‘Het ras heeft een constant oogstpatroon, met hoge plukprestatie. Dit zie je terug in het percentage klasse I fruit, meer dan 95 procent’, vertelt een enthousiast Lilian van Rijn van Kwekerij Rijnland.

De afzet heeft zich inmiddels uitgebreid naar Nederland, Engeland, Scandinavië en het Midden-Oosten. Mede door de toenemende vraag schaalt The Greenery het platform voor de teelt van het aardbeienras de komende jaren op. Daarvoor zoekt het nieuwe telers. ‘Naast aardbeientelers, zie ik ook veel mogelijkheden voor glasgroentetelers om volledig of deels over te stappen op de teelt van Inspire’, zegt Klaas de Jager, agronomist bij The Greenery.

Volgens De Jager hebben glasgroentetelers de nodige ervaring en de juiste mogelijkheden bij de klimaatbeheersing binnen een kas. ‘Met de komst van dit ras, de daarbij behorende teelttechniek en het arbeidsprofiel kunnen glasgroentetelers relatief eenvoudig, in vergelijking tot het verleden, overstappen op de aardbeienteelt.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    22° / 12°
    50 %
Meer weer