Bayer breidt fruitactiviteiten uit met aardbeien

Bayer neemt het aardbeienportfolio van Nationale Institute of Agricultural Botany over. NIAB blijft gevestigd in het Zuid-Engelse Kent. Deze overeenkomst stelt de Crop Science Division van het bedrijf in staat een breder scala aan oplossingen te bieden aan telers in de groeiende markt voor beschermde aardbeien.

Bayer+breidt+fruitactiviteiten+uit+met+aardbeien
© Marcel Berendsen

'Aardbeien zijn het snelstgroeiende fruitgewas, waarbij jaarrond de vraag groter is dan het aanbod', zegt Inci Dannenberg, hoofd van Bayer Vegetable Seeds. 'Aardbeien gaan aan kop in de categorie fruit in de detailhandel. De vrucht is goed voor meer dan 23 procent van de verkoop van vers fruit.'

Het aardbeienveredelingsprogramma van NIAB is al meer dan veertig jaar actief vanuit het onderzoeksstation East Malling in Kent. Volgens directeur Mario Caccamo heeft NIAB in het onderzoeksstation een sterke basis gelegd in aardbeien.

'Bayer brengt niet alleen versnelde innovatie voor telers in Engeland, maar maakt deze aardbeien ook beschikbaar voor meer telers en consumenten over de hele wereld', geeft hij aan. De aardbeirassen worden aangevuld met biologische en chemische gewasbeschermingsmiddelen van Bayer.


Meer controle

Volgens de firma krijgen aardbeientelers door over te schakelen op beschermde teelt meer controle over hun omgeving, gewasbeheer, ziekten en plagen. Daarnaast zullen ze op hun beurt duidelijke voordelen zien in fruitkwaliteit, oogstzekerheid en consistentie.

Bovendien verbruiken planten die onder bescherming worden geteeld minder water dan vollegrondsteelten en hebben ze het potentieel om de houdbaarheid voor de detailhandel te verlengen. Dat kan omdat ze dichter bij de consument worden geteeld. De overname van het aardbeienportfolio van NIAB door Bayer wordt naar verwachting afgerond op 1 januari 2024.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer