Frank Rooijakkers nieuwe voorzitter Blij met een Ei

Pluimveehouder Frank Rooijakkers uit het Noord-Brabantse Asten is de nieuwe voorzitter van Stichting Blij met een Ei. Hij neemt het stokje over van Hugo Bens.

Frank+Rooijakkers+nieuwe+voorzitter+Blij+met+een+Ei
© Monique van Loon

Rooijakkers heeft samen met zijn vrouw Marion leghennen op drie locaties onder de naam HeRo, en een vermeerderingsbedrijf met vleeskuikenouderdieren. Tot augustus 2022 combineerde hij dat met een baan als adviseur bij Vitelia Voeders. 'Ik ben trots dat ik voorzitter mag zijn van deze energieke club', reageert Rooijakkers op zijn benoeming. 'Stichting Blij met een Ei staat als een huis. Alleen de naam al is perfect.'

Rooijakkers neemt de voorzittershamer over van Hugo Bens. 'Ik kijk positief terug op ruim vier jaar waarin ik het ei heb mogen promoten. We hebben veel bereikt, ondanks de moeilijke coronajaren', blikt de legpluimveehouder uit het Brabantse Haps terug. Bens blijft wel actief binnen de stichting. Gert-Jan Bruinenberg stopt als bestuurslid en penningmeester, Bens neemt die functie tijdelijk over.

Volgens Bens mag het ei 'nog meer op een voetstuk komen te staan, want het past bij een gezonde leefstijl. Daarom ben ik blij dat Rooijakkers het voorzitterschap over wil nemen. Een jonge ondernemer met nieuwe ideeën.'

Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de gezondheidswaarde van eieren en de Nederlandse legpluimveehouderij, en stimuleert de dialoog tussen de sector en de consument. Doel van de stichting is de bevordering van een duurzame en economisch sterke legpluimveesector, gebaseerd op de wensen uit de maatschappij.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer