Bezoekers Corpus krijgen eieren van Blij met een Ei

Gezinnen met een smalle beurs kregen onlangs een dagje uit ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van Corpus. Ze kregen ook een doosje eieren van pluimveehouders Gerrie Brouwers en Léon Jansen van Blij met een Ei.

Bezoekers+Corpus+krijgen+eieren+van+Blij+met+een+Ei
© Monique van Loon

De groep bezocht Corpus 'reis door de mens' in het Zuid-Hollandse Oegstgeest. De reacties waren volgens de pluimveehouders ontzettend leuk. 'Oh, die eieren komen van kippen met bruine lellen, dat hebben we net geleerd. Of ze noemden een weetje dat ze op de Blij met een Ei-placemats in het restaurant hadden gelezen', zegt Jansen.

Stichting Blij met een Ei en Corpus tekenden in 2022 het contract voor de driejarige verlenging van hun samenwerking als Health Partner. Bij Corpus zijn scholen van harte welkom om met hun leerlingen de 'reis door de mens' te maken. Ze leren dat het lichaam vraagt om gezonde voeding. Corpus onderschrijft daarom dat een ei een belangrijke bijdrage kan leveren aan deze gezonde leefstijl.

'Door de samenwerking met Copus bereiken we een grote groep kinderen uit de stad die anders moeilijk te bereiken is. Zij leren onder andere via ons spel spelenderwijs meer over de pluimveehouderij en de gezondheid van eieren', zegt voorzitter Hugo Bens van Blij met een Ei. 'Samen met Corpus zetten we het ei letterlijk op de menukaart.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer