Ruim 33 miljoen aan GLB-gelden richting Flevoland

Voor boeren en tuinders in de provincie Flevoland is tot en met 2027 ruim 33 miljoen euro subsidie via het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) beschikbaar. De Provinciale Staten van Flevoland hebben woensdag 14 december de subsidieverordening Gemeenschappelijk Landbouwbeleid vastgesteld.

Ruim+33+miljoen+aan+GLB%2Dgelden+richting+Flevoland
© Studio Kastermans

Tot en met 2027 mag de provincie 33.471.183 euro inzetten in Flevoland. Met dit budget versterkt de provincie het landelijk gebied en toekomstbestendige landbouw. De bedoeling is dat de eerste subsidieregeling vanuit provincie Flevoland in het voorjaar van 2024 opent.

Landbouwgedeputeerde Harold Hofstra is in zijn nopjes met de toegekende subsidie: 'Ik ben erg blij dat we de transitie van de landbouwsector in Flevoland financieel steunen en helpen ontwikkelen naar een toekomstbestendige landbouw. Hierbij worden ook de biodiversiteit, het klimaat en de natuurlijke hulpbronnen versterkt. Zo blijven we ook in de toekomst de koploper in de landbouwsector.'


Geld uit Europa

De Europese Unie stelt geld voor de landbouw beschikbaar via het GLB. Tussen 2023 en 2027 is landelijk ongeveer 4,7 miljard euro aan subsidies beschikbaar. De subsidies zijn bedoeld voor innovaties, samenwerking voor gebiedsontwikkeling, bedrijfsmodernisering en verduurzaming van de landbouw.

Naast boeren en tuinders, kunnen ook natuur- en landschapsorganisaties, gemeenten, waterschappen en samenwerkingsverbanden GLB-subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de provincie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer