Plan voor experiment met boerenmarkt in Dronten

De vereniging Flevofood wil samen met gemeente Dronten en met steun van LTO Noord een boerenstreekmarkt opzetten in Dronten. Doel is een meer directe verbinding leggen tussen boeren en de burgers.

Plan+voor+experiment+met+boerenmarkt+in+Dronten
© Twan Wiermans

Flevofood is een vereniging van en voor Flevolandse bedrijven in de voedselketen. Zij ziet een boerenstreekmarkt als 'een ultiem korteketeninitiatief'.

'Een belangrijk doel van de korte keten is dat de boer een eerlijke prijs voor zijn product krijgt', zegt de vereniging in haar nieuwsbrief. 'Als de consument weet waar en wat hij koopt, kan hij hiermee direct zijn omgeving beïnvloeden.'


Verwachtingen

De boerenmarkt in Dronten is een proef. Flevofood wil zo onderzoeken of de markt aanslaat bij consumenten en wat de verwachtingen zijn. 'Ook zal hieruit blijken of er animo is van de boeren/producenten. Is het experiment aan beide kanten een succes, dan is Flevofood van plan om het uit te rollen naar meer locaties.'

Dronten kent al een reguliere weekmarkt, iedere woensdag op het Redeplein. Of een boerenmarkt op dezelfde locatie terechtkan, is nog niet bekend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer