Laatste appelpluk is op veel plekken voor de voedselbank

Honderden vrijwilligers plukken de komende weken appels bij fruittelers in heel Nederland. De appels gaan naar Voedselbanken Nederland, die vier weken lang wekelijks 40.000 huishoudens voorziet van vers fruit.

Laatste+appelpluk+is+op+veel+plekken+voor+de+voedselbank
© Ruben Meijerink

Onder het motto De Laatste Pluk werd twee jaar geleden kleinschalig gestart in Flevoland en sindsdien groeit het initiatief gestaag. Dit jaar wordt er behalve in Flevoland de komende weken ook geplukt bij fruittelers in Noord-Holland, Utrecht en de Betuwe. Het ultieme doel is volgens de organisatie nog verder groeien en een koelhal realiseren waar fruit jaarrond opgeslagen kan worden om uit te delen aan de voedselbanken in ons land.


13.500 kratten

Dit jaar leveren talloze bedrijven een bijdrage, onder meer door medewerkers mee te laten plukken. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) stelt 13.500 kratten beschikbaar, terwijl de Impact Foundation van Deloitte het initiatief ondersteunt met projectmanagement.

Het levert honderdduizenden appels en peren op, zoals op de foto bij fruitbedrijf Appels en Meer in Dronten, waar vrijdag de eerste plukdag voor de voedselbanken startte. Het plukken gaat op de diverse locaties door tot medio november.

Het betreft het laatste fruit dat bij de telers aan de bomen hangt. Doordat vrijwilligers de pluk uitvoeren, besparen de telers op arbeidskosten. Bovendien bevordert het leegplukken van de bomen de oogst van volgend jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer