Achterhoekse boerennetwerken slaan handen ineen

Vruchtbare Kringloop Oost (VK-Oost), de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA), Stichting Biomassa en De Innovatie Coöperatie gaan samenwerken aan een toekomstbestendige landbouw in de Achterhoek met een gezond verdienmodel. Woensdag 14 december hebben de partijen hiervoor een intentieverklaring ondertekend.

Achterhoekse+boerennetwerken+slaan+handen+ineen
© System Admin

In de regionale samenwerking tussen de vier boerennetwerken staan de wensen, ideeën en aanpak van de boeren centraal. Samen willen ze agrarisch ondernemers perspectief bieden door innovaties en initiatieven breed toepasbaar te maken in de praktijk.

De netwerken behouden hun eigen identiteit en doelen. Daarbij wordt onder andere een gezamenlijke regionale agenda ontwikkeld voor de transitie naar een meer toekomstbestendige landbouw.


Aansluiten andere partijen

Volgens programmaregisseur circulaire economie en energietransitie Aleid Diepeveen van 8RHK Ambassadeurs richten de partijen zich niet alleen op de koplopers, maar op de gehele Achterhoekse landbouw. 'Ook andere partijen, zoals overheden en het bedrijfsleven, zijn uitgenodigd om zich aan te melden en aan te sluiten', zegt Diepeveen. 'Op het boerenerf komt veel samen, maar de opgaven die er liggen raken niet alleen de landbouw. Denk aan de natuur- en energieopgaven en de ruimtevraag.'

8RHK Ambassadeurs nam het initiatief voor de samenwerking. 'We hebben de partijen uitgenodigd voor een gesprek, omdat ze onderling verschillend zijn en we zien dat ze elkaar kunnen versterken. De samenwerking was er al, maar was veelal ad hoc. We gaan werken aan een herkenbaar aanspreekpunt in en voor de regio.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    50 %
Meer weer