Delphy participeert in Europees project over onkruidbestrijding

Telers zijn voor onkruidbestrijding grotendeels afhankelijk van chemische bestrijdingsmiddelen. Delphy meldt vanuit Nederland te zijn betrokken bij het Europese project Good. Daarin wordt de komende jaren een multidisciplinaire aanpak van onkruid onderzocht.

Delphy+participeert+in+Europees+project+over+onkruidbestrijding
© Job Hiddink

Bij een multidisciplinaire onkruidaanpak kan volgens de initiatiefnemers van het project de inzet van herbiciden sterk omlaag worden gebracht. De mogelijke oplossingen hiervoor worden binnen Good in vier jaar getest en geëvalueerd in een reeks eenjarige en meerjarige gewassen.

Het project vindt plaats binnen zestien Living Labs in negen Europese landen. Vanuit Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Cyprus, Frankrijk, Servië, Letland en Nederland zijn partijen betrokken. Voor Nederland is Delphy de afgevaardigde.


Op de onlangs gelanceerde website van het project verschijnt binnenkort een openbare digitale toolbox om de besluitvorming rond onkruidbeheer te ondersteunen. Daarnaast wordt gewerkt aan een trainingsmodule die voorziet in eenvoudig toe te passen en op maat gemaakte oplossingen.

Daarnaast worden de resultaten van de Living Labs getoond. En met een kwantitatieve en kwalitatieve onderbouwing worden goede en praktische oplossingen voor nieuwe vormen van onkruidbeheer aangereikt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer