Delphy adviseert over optimale spuittechniek bij onkruidbestrijding in bieten

Delphy heeft een advies beschikbaar gesteld over de optimale spuittechniek binnen de gestelde eisen voor driftreductie in suikerbieten. De adviesorganisatie deed samen met Wageningen University & Research (WUR) de afgelopen drie jaar onderzoek naar effectieve onkruidbestrijding in dit gewas.

Delphy+adviseert+over+optimale+spuittechniek+bij+onkruidbestrijding+in+bieten
© Job Hiddink

Voor het bespuiten met gewasbeschermingsmiddelen moeten boeren voldoen aan normen voor driftreductie. Delphy en WUR zochten voor de onkruidbestrijding in suikerbieten uit wat het effect is van het doptype, de dopgrootte, het spuitsysteem en het spuitvolume op het spuitbeeld en de effectiviteit. Dit deden ze in opdracht van Brancheorganisatie Akkerbouw.

Delphy-onderzoeker Johan Wander benadrukt het belang van het uitgebrachte spuitadvies: 'Met de voortdurende ontwikkelingen over gewasbescherming is het essentieel dat telers beschikken over actuele informatie en advies om hun gewassen effectief te beschermen. Het onderzoek toont aan dat met de juiste spuittechniek en aandacht voor driftreductie een optimale effectiviteit kan worden bereikt bij de onkruidbestrijding in suikerbieten.'


De onderzoeksresultaten bij onkruidbestrijding met het lage doseringssysteem in suikerbieten zijn samengevat en beschikbaar in het rapport 'Effectiviteit van driftreducerende spuittechnieken in onkruidbestrijding' en de flyer 'Advies LDS bieten en driftarme spuittechniek'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer