Delphy zet streep door overnameproces Agriforce Growing Systems

Landbouwadviesorganisatie Delphy heeft besloten het overnameproces door het beursgenoteerde Agriforce Growing Systems in het Canadese Vancouver te beëindigen. Volgens de aandeelhouders van Delphy brengt de samenwerking niet wat ervan werd verwacht.

Delphy+zet+streep+door+overnameproces+Agriforce+Growing+Systems
© John Oud

De overname door Agriforce Growing Systems zou onvoldoende bijdragen aan de strategie om verder te ontwikkelen. 'We hebben de laatste jaren als Delphy een consistente groei in de markt met goede financiële resultaten laten zien. Daarmee hebben we een solide basis gelegd voor de doorgaande ontwikkeling. We geven die ontwikkeling op eigen kracht verder vorm', reageert CEO Jacco van der Wekken van Delphy Groep.

Dat betekent volgens Van der Wekken overigens niet dat in de toekomst geen samenwerkingen meer worden aangegaan. 'We voorzien een sterke groei de komende jaren. Er is wereldwijd een grote vraag naar praktische kennis. Nieuwe samenwerking met partners met wie we gezamenlijk Delphy verder kunnen uitbouwen, sluit ik niet uit.'

De overname door het Canadese Agriforce Growing Systems werd voor het eerst bekendgemaakt in februari 2022. 'De samenwerking met Agriforce gaat onze wereldwijde uitbreidingsplannen versnellen en ons marktleiderschap verder uitbouwen', gaf Van der Wekken toentertijd aan. Een gezamenlijk speerpunt was de oprichting van een onderzoekscentrum voor plantaardige sectoren in Noord-Amerika.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer