Delphy start onderzoek naar nieuwe groeimedia in Ellwoodii

Onderzoeks- en adviesbureau Delphy voert dit jaar onderzoek uit naar nieuwe groeimedia in de teelt van Chamaecyparis 'Ellwoodii'. Op de onderzoekskwekerij Boomteelt en Vasteplantenteelt in het Zuid-Hollandse Hazerswoude-Dorp worden twaalf verschillende substraatmengsels op basis van 50 en 100 procent hernieuwbare grondstoffen getest.

Delphy+start+onderzoek+naar+nieuwe+groeimedia+in+Ellwoodii
© Delphy

Het onderzoek in Chamaecyparis Ellwoodii, oftewel Californische cipres, wordt uitgevoerd in C3-potten. Omdat wordt gewerkt met verschillende herhalingen en apart kraanvakken, is het mogelijk om te variëren in de watergift. Er is gekozen voor twee watergeefstrategieën. Gedurende het onderzoek wordt gekeken naar de gezondheid, groei en kwaliteit van de planten van de verschillende behandelingen.

Delphy heeft al meerdere onderzoeken gedaan naar hernieuwbare grondstoffen en veenarme en veenvrije substraatmengsels. 'Dit jaar hebben we bewust gekozen voor een moeilijker gewas. Chamaecyparis Ellwoodii is gevoelig voor wortelproblemen, waardoor hoge eisen worden gesteld aan de fysische kwaliteit van de potgrond. Daarnaast is een juiste voedingstoestand belangrijk voor een goede gewaskleur', stelt het onderzoeks- en adviesbureau.

Naast substraatmengsels van potgrondleverancier Bol, Culvita, Klasmann-Deilmann, Legro en MeeGaa Substrates heeft Delphy zelf twee mengsels in de proef liggen. Daarbij wordt specifiek kennis opgedaan over het effect van zwavel op de pH van de potgrond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer