Veehouder Harm Albring in bestuur LTO-vakgroep Melkveehouderij

Melkveehouder Harm Albring in het Drentse Drouwenermond gaat naar LTO Melkveehouderij. Hij neemt de plek over van Eline Vedder (CDA), die de vakgroep verruilde voor een zetel in de Tweede Kamer.

Veehouder+Harm+Albring+in+bestuur+LTO%2Dvakgroep+Melkveehouderij
© ruben meijerink

Albring is, samen met zijn gezinsleden, een gepassioneerd melkveehouder en liefhebber van mooie koeien. Zo is hij met zijn Drouner-koeien al jaren succesvol op de grote veekeuringen als de Nationale Rundvee Manifestatie en Holland Holstein Show.

De ondernemer werd in 2020 uitgeroepen tot fokker van het jaar, ook omdat het bedrijf een aantal goede stieren voortbracht. In 2021 volgde de titel roodbontfokker van het jaar. Daarnaast is hij internationaal actief als jurylid, zoals dit voorjaar tijdens Agriflanders bij de zuiderburen.


'Verstandige dingen doen'

'Ik hoop dat politiek en beleidsmakers wat meer verstandige dingen gaan doen', geeft Albring aan. 'Daar bedoel ik mee dat er met een bredere visie naar de sector wordt gekeken en dat er ook een visie komt, in plaats van het tegengestelde beleid waar we nu vaak mee te maken hebben.'

Het is volgens Albring belangrijk dat melkveehouders met elkaar blijven optrekken en in gesprek blijven. 'We willen als melkveehouderij laten zien wat we doen en hier een positief geluid over naar buiten brengen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer