Melkveehouder Ruesink: '5 cent extra voor Beter Leven-zuivel'

Nieuwe Oogst houdt in samenwerking met LTO Melkveehouderij op maandag 18 september een webinar over een nieuwe waardering voor de sector. De oplossing hiervoor ligt volgens LTO in het ondernemerschap.

Het melkveebedrijf van Suzanne Ruesink in het Gelderse Aalten produceert als een van de 25 Nederlandse bedrijven 1 ster Beter Leven-melk. Ze richt zich daarbij vooral op een dierwaardige houderij met gezonde en tevreden koeien, een van de praktische waarden in de ambitie van LTO.

'Beter Leven betekent ongeveer tweehonderd extra eisen waar we aan moeten voldoen', weet Ruesink. 'Aan 80 procent voldeden we al. Die overige dingen zijn bijvoorbeeld het langer aanhouden van de kalveren, geen overbezetting in de stal en meer drinkpunten.'


Extra

De aanpassingen aan het bedrijf leveren voldoende op. 'De extra plus is 5 cent per liter extra. Bij ons kon dat prima uit, want wij waren al aardig ver met de extra eisen. We zouden ook door kunnen stromen naar 2 of 3 sterren, maar die plus is te klein om de extra kosten nu te gaan maken', vindt de melkveehouder.

Ruesink: 'Wij gaan pas weer bewegen, als de markt dat vraagt. Als er niets wordt gevraagd, blijven we doen wat we altijd doen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer