GD-varkensarts Manon Houben stapt over naar Best Star Meat

Dierenarts Manon Houben gaat van Royal GD naar Best Star Meat, onderdeel van Van Loon Group. Ze werkte acht jaar lang als afdelingsmanager varkensgezondheid bij het veterinair laboratorium. Bij de varkensvleesleverancier wordt ze programmamanager ketenconcepten.

GD%2Dvarkensarts+Manon+Houben+stapt+over+naar+Best+Star+Meat
© Studio Van Assendelft

'Ik wilde een stap zetten binnen de varkensvleesketen en bij GD plaatsmaken voor een nieuw gezicht en frisse ideeën', geeft Houben aan. Het stuk van ketenregie oppakken bij Best Star Meat ziet ze als een verrijkende stap. 'Ik heb me altijd beziggehouden met het verbeteren van diergezondheid op varkensbedrijven. De focus was vooral gericht op het produceren van varkensvlees', zegt ze.

'Nu ga ik vanuit de verwaardingskant van het varken bijdragen aan het vraaggestuurd produceren van varkensvlees. Enerzijds ga ik om de tafel met vleesafnemers van Best Star Meat en hun specifieke wensen, anderzijds overleg ik met de varkenshouders om die gevraagde varkens te gaan leveren.'


Intrinsieke waarde van varkensvlees

Ze doelt vooral op het toenemende belang van de intrinsieke waarde van varkensvlees in de winkelschappen. 'Laat er geen misverstand over bestaan, al het varkensvlees is veilig en goed', benadrukt Houben. 'Maar kopers van vlees willen steeds meer weten over bijvoorbeeld het huisvestingssysteem, het dierenwelzijn, wat de dieren hebben gegeten en hoe gezond ze zijn. Bovendien willen vleesafnemers stappen vooruitzetten en zijn ze bereid daarvoor te betalen. Samen met varkenshouders gaan we dat in de praktijk in zien te vullen.'

Een van de persoonlijke doelen van Houben is om het aandeel varkens zonder gezondheidsbevindingen in de slachtlijn aantoonbaar te verhogen. 'Kerngezonde varkens vertegenwoordigen in mijn ogen een hoge intrinsieke waarde', stelt ze. 'Het wordt een dynamische en leuke uitdaging om vanuit een ander perspectief met de varkenshouderij en de voedselproductie bezig te zijn.'

Houben gaat ook keteninspanningen plegen voor de concepten in de rundveehouderij van Van Loon Group.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer