Royal GD ontwikkelt Vitale Big Box

Royal GD ontwikkelt een praktische en werkbare Vitale Big Box. Deze bevat hulpmiddelen om bijvoorbeeld in beeld te brengen welke specifieke bedrijfsprocessen moeten worden geoptimaliseerd om de vitaliteit van biggen te verbeteren. De box draagt bij aan het planmatig verbeteren van de bigvitaliteit op zeugenbedrijven.

Royal+GD+ontwikkelt+Vitale+Big+Box
© Twan Wiermans

Het ontwikkelen van de Vitale Big Box past in een van de vijf ambities van de Coalitie Vitale Varkenshouderij. Het is een van de onderdelen van het werken aan robuuste en gezonde varkens in een diervriendelijke houderij.

Bij het vullen van de box krijgt Royal GD advies van de de focusgroep Bigvitaliteit. Deze groep bestaat uit personen die actief zijn binnen verschillende disciplines in de varkensvleesproductieketen. Onder hen zijn twee varkenshouders, leveranciers van varkensgenetica, varkensdierenartsen, een onderzoeker van Wageningen Livestock Research en medewerkers van diervoederbedrijven en de Producenten Organisatie Varkenshouderij.


Samenstelling verandert

Verschillende varkensbedrijven doen ervaringen op met de Vitale Big Box. Stapsgewijs valideert de focusgroep de samenstelling van deze box en worden de hulpmiddelen praktisch en werkbaar gemaakt in de praktijk.

De groepsleden delen hun kennis en kunde met Royal GD, zodat het project een succes kan worden voor de varkenssector. Ook wordt de focusgroep gezien als een select gezelschap van ambassadeurs voor het werken aan vitalere Nederlandse biggen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer