Agrico neemt pootgoedactiviteiten Royal ZAP over

Aardappelcoöperatie Agrico neemt de pootgoedactiviteiten van Royal ZAP over. Met deze overname zet het bedrijf in het Flevolandse Emmeloord een stap in areaalgroei om aan de vraag te kunnen voldoen.

Agrico+neemt+pootgoedactiviteiten+Royal+ZAP+over
© Job Hiddink

De overname van Zaaizaad- en Pootgoedtelersvereniging Anna Paulowna (ZAP) door Agrico geeft de coöperatie het perspectief om binnen de krimp van het beschikbare pootgoedareaal in West-Europa haar groeidoelstelling te blijven realiseren. Op deze manier kan Agrico een stabiele partner in de sector blijven.

Royal ZAP is het moederbedrijf van Semagri, het kweekbedrijf dat vooral zetmeelaardappelen veredelt. De coöperatie beschikt over 900 hectare pootaardappelen en heeft daarnaast een goedlopend afzetkanaal voor zowel haar monopolierassen als voor de vrije rassen. De operationele teeltactiviteiten worden ondergebracht bij Agrico. De commercialisering van het pootgoed blijft wel vanuit Royal ZAP plaatsvinden, als zelfstandige unit binnen de Agrico-groep.


Volgens Mark Zuidhof, Chief Operational Officer van Agrico, creëert de aardappelcoöperatie door de overname een breder afzetnetwerk door het merk ZAP te continueren. 'Daarnaast kunnen we op deze wijze de kosten van de organisatie beheersen', zegt hij.

'Vanuit Royal ZAP zien wij door de overname verdere mogelijkheden te professionaliseren en tegelijkertijd onze identiteit te behouden', reageert directeur Robert Verbruggen van Royal ZAP. 'We waarborgen het rendement voor onze leden/telers en kunnen onderscheidend voor onze klanten van betekenis blijven.'Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer