Peter Oldenkamp wordt nieuwe directeur van Agrico Research

Peter Oldenkamp volgt vanaf 1 augustus 2023 Sjefke Allefs op als directeur van Agrico Research. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Peter+Oldenkamp+wordt+nieuwe+directeur+van+Agrico+Research
© Agrico

Oldenkamp is afgestudeerd als Agronoom aan Wageningen University & Research. Hij heeft de afgelopen jaren diverse functies bekleed binnen de vakgebieden onderzoek, veredeling en productmanagement bij handelsmaatschappij Van Rijn, KWS Potato en Enza Zaden. Sinds 2019 is hij werkzaam voor Agrico als verantwoordelijke voor de afdeling productmanagement.

'Het is voor mij een fantastische uitdaging', zegt Oldenkamp over zijn aanstaande functie. 'Het ontwikkelen van rassen voor de toekomst en een verbinding vormen tussen Agrico Research en Agrico bv is een van mijn speerpunten voor de komende periode.'

Allefs neemt geen afscheid van Agrico Research, maar gaat zich vanaf 1 augustus volledig toeleggen op praktische veredeling en onderzoek. 'Het is tijd voor een scheiding tussen de verantwoordelijkheden voor een directeur enerzijds en de aansturing van het technisch-inhoudelijke veredelingswerk en onderzoek anderzijds. Daarom heb ik besloten het directeurschap na een periode van 24 jaar over te dragen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer