Stikstofplan zet 85 procent Vlaamse veehouderij op de helling

Het stikstofplan dat is ingediend in het Vlaamse parlement maakt verlenging van de vergunning van veel veehouderijen in de toekomst onmogelijk. Naar verwachting krijgt 85 procent van de ondernemers bij een gelijkblijvende uitstoot geen nieuwe vergunning.

Stikstofplan+zet+85+procent+Vlaamse+veehouderij+op+de+helling
© Voka/Flickr.com

Het stikstofplan werd door de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) en Open Vlaamse Liberalen en Democraten (Open VLD) ingediend, meldt Vilt.be. Het voorstel gaat veel verder dan het plan dat maart dit jaar is vastgesteld door de Vlaamse regering.


Mocht het nieuwe stikstofvoorstel door het Vlaamse parlement worden goedgekeurd, dan zouden zeven- tot achtduizend professionele veebedrijven in Vlaanderen geen vergunning meer krijgen. Ook die voor de industrie zijn in gevaar, geeft Vilt.be aan.


Doodsteek veehouders

Volgens minister Zuhal Demir (N-VA) van Omgeving gaat het hierbij om de invulling van wat in maart is afgesproken. Boerenbond-voorzitter Lode Ceyssens stelde vorig weekend in de krant De Zondag: 'Het decreet dat vandaag voorligt, is veel strenger dan wat toen is afgesproken. Dit is de doodsteek voor de overgrote meerderheid van onze veetelers.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer