Roemenië wil doorvoer granen uit Oekraïne verdubbelen

Roemenië belooft op korte termijn de doorvoer van granen uit Oekraïne te verdubbelen van 2 miljoen ton naar 4 miljoen ton per maand. Dat meldt Agroberichten Buitenland.

Roemeni%C3%AB+wil+doorvoer+granen+uit+Oekra%C3%AFne+verdubbelen
© Burt Sytsma

Volgens de nieuwssite heeft de Roemeense minister van transport Sorin Grindeanu dat gezegd na afloop van een bijeenkomst met hooggeplaatste vertegenwoordigers uit Roemenië, Oekraïne, Moldavië, de Verenigde Staten en de Europese Unie. In het Roemeense Galati werden afspraken gemaakt om de Oekraïense graanexport te versnellen.

In de bijeenkomst heeft de Verenigde Staten beloofd te willen bijdragen aan het verbeteren van de kritieke infrastructuur voor spoor- en wegvervoer en overslag. Ook blijft het land zich inzetten voor uitbreiding van alternatieve exportroutes en modernisering van grensovergangen van Oekraïne.


De terugtrekking van Rusland uit de graandeal en aanvallen op havens en graansilo's in Oekraïne zorgen voor een volatiele graanmarkt. De prijzen zaten eerst in de lift, maar de laatste dagen dalen de noteringen juist weer.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer