Omzet Royal A-ware stijgt naar 3,2 miljard euro

Zuivelconcern Royal A-ware heeft in 2022 een omzet van 3,2 miljard euro behaald. Dat is 1 miljard euro oftewel 45 procent meer dan in 2021. Dat komt niet alleen door hogere verkoopprijzen voor basiszuivelproducten, maar ook door een autonome volumegroei en enkele overnames in 2021 en 2022.

Omzet+Royal+A%2Dware+stijgt+naar+3%2C2+miljard+euro
© Royal A-ware

Het nettogroepsresultaat steeg met 21 miljoen euro tot 72 miljoen euro. In 2021 was het nettoresultaat 2,3 procent van de omzet. In 2022 was dit met 2,2 procent iets lager. Volgens Royal A-ware is er ondanks deze kleine daling sprake van een stabiel en gezond resultaat dat een goede basis biedt om de groei- en investeringsagenda onverminderd uit te rollen.

Omdat A-ware het doel heeft om van België zijn tweede thuismarkt te maken, waren er enkele gerichte overnames op de Belgische markt. Zo nam het zuivelconcern in 2021 de melkpoederfabriek in het Belgische Aalter over van Royal FrieslandCampina. Vorig jaar nam de onderneming zuivelproducent Olympia over. Dit laatste bedrijf produceert onder meer room, melk, ijsmix voor softijs en taartvullingen. Verder zijn in 2022 de installaties van de failliete Hollebeekhoeve in het Belgische Kruibeke gekocht.

Ook was er vorig jaar de overname van Noordhoek Geraspte Kaas in het Zuid-Hollandse Bodegraven. De netto-investeringen zijn in 2022 opgelopen tot een voor Royal A-ware recordbedrag van 157 miljoen euro. Hiermee is de totale balanswaarde gegroeid naar 1,4 miljard euro. In 2021 investeerde het zuivelconcern nog 65,5 miljoen euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer