Melkprijs A-ware daalt met bijna 6 euro per 100 kilo

De melkprijs van Royal A-ware daalt in april met 5,90 euro per 100 kilo ten opzichte van maart. Volgens het zuivelbedrijf is het een marktconforme daling en behoort de melkprijs van A-ware nog steeds tot de 'voorhoede' van de melkprijzen.

Melkprijs+A%2Dware+daalt+met+bijna+6+euro+per+100+kilo
© Niels de Vries

Door de daling komt de WP-melkprijs – gewogen werkelijke A-ware-melkprijs – uit op 47,06 euro. De prijs voor biologische melk daalt met 2,50 euro naar 62,14 euro. Van gangbare melk wordt de hoogste prijs uitgekeerd voor 'Beter voor'-melk. In april krijgen melkveehouders die via dit concept van A-ware en Albert Heijn melk leveren 50,19 euro voor hun melk. Voor traditionele melk wordt 44,62 euro uitgekeerd, voor boerderijmelk 45,89 euro en voor weidemelk 45,52 euro.

De correctie voor de maand april is gedaan op zowel de vet- als de eiwitprijs en geldt bij de gehaltes van 4,45 procent vet en 3,58 procent eiwit. Het bedrag is inclusief alle premies en is berekend op basis van het gemiddelde kwantumvolume van alle melkveehouders in de desbetreffende melkstroom in 2022. De WP-melkprijs is een goede indicator voor de melkprijs van A-ware en hoe de onderneming presteert. Het is het werkelijk uitbetaalde melkgeld in de maand, gedeeld door het totale aantal kilo geleverde melk van alle melkstromen, exclusief biologisch.

In maart daalde de melkprijs van A-ware ook al flink, toen met 5,25 euro per 100 kilo. De biologische melkprijs daalde vorige maand met 1 euro nog licht. Het prijsverschil tussen gangbare en biologische melk neemt bij alle zuivelaars de afgelopen maanden weer toe door de sterke dalingen voor gangbare melk.



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 8°
    20 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
Meer weer