Adrian Langereis voorzitter NoorderlandMelk

Melkveehouder Adrian Langereis uit het Groningse Ten Boer is de nieuwe voorzitter van zuivelcoöperatie NoorderlandMelk. Langereis volgt Alma den Hertog uit het Groningse Overschild op.

Adrian+Langereis+voorzitter+NoorderlandMelk
© NoorderlandMelk

Langereis richtte de zuivelcoöperatie in 2007 mede op. Hij was al vicevoorzitter. De Groningse melkveehouder wil zich nog meer inzetten om 'toegevoegde waarde te creëren op het boerenerf', bijvoorbeeld in de melkprijs, door leden voor te bereiden op komende kansen in de zuivelmarkt. Ook gaat NoorderlandMelk de komende jaren naar de toegevoegde waarde van carbon credits kijken.

NoorderlandMelk heeft een kleine honderd leden in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. De zuivelcoöperatie werkt samen met Royal A-ware. De coöperatie introduceerde in 2016 Weide Weelde-melk. Het was voor NoorderlandMelk moeilijk deze melk rendabel te krijgen, nadat supermarktketen Jumbo afhaakte als afzetkanaal. De melk wordt sinds enkele jaren via Poiesz-supermarkten verkocht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer