Royal A-ware neemt Spaanse fabriek van Danone over

Het Nederlandse familiebedrijf Royal A-ware neemt de zuivelfabriek in het Spaanse Salas over van zuivelproducent Danone. In de fabriek produceerde Danone voorheen onder andere kwark en desserts.

Royal+A%2Dware+neemt+Spaanse+fabriek+van+Danone+over
© Royal A-ware

Royal A-ware wil investeren in de Spaanse fabriek om deze duurzamer en toekomstbestendig te maken. Het zuivelconcern gaat niet verder met kwark en desserts, maar wil in Salas vanaf 2024 mozzarella van koemelk gaan produceren.

De melk die verwerkt gaat worden in Salas, zal afkomstig zijn van melkveehouders in de regio. Gesprekken met geïnteresseerde melkveehouders starten op een nader te bepalen moment. Royal A-ware verstrekt hierover te zijner tijd meer informatie.

'Deze aankoop past in de strategie van Royal A-ware om klanten met een zo breed mogelijk productportfolio te bedienen', stelt CEO Jan Anker van Royal A-ware. 'We gaan in Salas mozzarella produceren voor retail- en foodserviceklanten wereldwijd. Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op hun behoeften, gaan we investeren in deze zuivelfabriek. Hiermee bieden we melkveehouders in de regio voor de lange termijn groeimogelijkheden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer