'Duizenden bezoekers genieten van open dag op onze boerderij'

Afgelopen maandag hadden wij een open dag op onze boerderij in Snelrewaard. Anderen, die ook wel eens een open dag hebben georganiseerd, weten hoeveel werk het kan zijn om dat te organiseren. Je wilt toch dat alles weer extra schoon en opgeruimd is.

%27Duizenden+bezoekers+genieten+van+open+dag+op+onze+boerderij%27
© Dirk Hol

Opbouwen, afzetten en klaarmaken. Een planning maken voor de familieleden en vrienden die de dag komen helpen, waarbij ik zorg voor leuke duo's en afwisseling. Op de dag zelf moeten de laatste puntjes nog op de i worden gezet. Hopen dat het goed gaat en het een gezellige dag wordt. En dat is het geworden. Het was fantastisch weer en ongeveer drieduizend mensen wisten onze boerderij te vinden. Veel meer dan vorig jaar.

Ik heb heel veel blije gezichten gezien, vooral van kinderen. Erg leuk om te zien hoe iedereen geniet van het aaien van de koeien, het vegen van de stal en het spelen van de spellen in het weiland. Ook hebben we meer kunnen laten zien wat we nog meer doen op de boerderij. Denk aan natuurbeheer, weidevogelbescherming, aandacht voor biodiversiteit en meer. Natuurlijk kon er ook worden gekleurd en geknutseld en was er een lange rij bij het schminken.

Zelf ben ik vooral organisatorisch bezig geweest en heb ik in de middag een tijdje in de jongveestal gestaan. Elk jaar bezoeken duizenden mensen de boerderij en zodoende zijn mijn dames en heren die daar staan wel wat gewend. Ze komen graag naar voren om zich te laten knuffelen. In de ochtend had nog een koe gekalfd en ik vond het mooi om zo'n klein kalfje te laten zien.

De bezoekers hadden alleen maar waardering voor het verhaal dat we wilden vertellen

Judith de Vor, educatieboerin en bestuurskundige

Ik heb veel leuke gesprekken gevoerd en vragen kunnen beantwoorden. Gewoon oprechte en geïnteresseerde mensen en geen enkele vervelende opmerking gehoord. Ik was ook niet bang voor mensen die zich hadden laten inspireren door een reclamespotje. De bezoekers hadden alleen maar waardering voor het verhaal dat we wilden vertellen. Tot het einde van de dag zijn er mensen gebleven.

Nadat de laatste bezoeker was vertrokken, hebben we met elkaar snel opgeruimd en daarna genoten van een barbecue. Ik denk dat mijn lieve vrienden, familieleden en hun kinderen die ons geholpen hebben (ruim 45 in totaal) misschien nog wel het meest genoten hebben van allemaal.

Dankzij zo'n goed verlopen en positieve dag hebben we onze passie voor de koeien en de boerderij goed kunnen laten zien. We zijn weer flink gesteund in het gevoel dat er gelukkig ook een zeer grote groep mensen is die wél waardering heeft voor wat boeren doen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer