Friese coalitiegesprekken gaan tussen BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie

Vier partijen gaan in Friesland proberen een coalitie te smeden: BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie. Dat is het resultaat van de verkenning die is uitgevoerd door Chris Stoffer en die vrijdagmiddag is gepresenteerd.

Friese+coalitiegesprekken+gaan+tussen+BBB%2C+PvdA%2C+CDA+en+ChristenUnie
© Provincie Friesland

De vier partijen hebben samen 25 van de 43 zetels in Provinciale Staten, een ruime meerderheid. BBB heeft er veertien, PvdA vijf, CDA vier en ChristenUnie twee. Volgens Stoffer kunnen ze elkaar vinden op inhoud en de programmatische verschillen die er zijn lijken overbrugbaar. De partijen hebben ook vertrouwen in elkaar.


De samenstelling doet volgens Stoffer, in het dagelijks leven Tweede Kamerlid voor de SGP, recht aan de verkiezingsuitslag. De vier partijen vertegenwoordigen volgens hem een mooie breedte van de Friese samenleving. Samen vertolken zij bovendien een breed palet van opvattingen in Provinciale Staten.

De rapportage van Stoffer is hier terug te lezen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer