Oud-LNV-minister en boer helpen CDA met verkiezingsprogramma Europees Parlement

Oud-landbouwminister Gerda Verburg en akkerbouwer en varkenshouder Iris Bouwers gaan namens het CDA een concept-verkiezingsprogramma schrijven voor het nieuwe Europees Parlement. Ze doen dit samen met zes anderen.

Oud%2DLNV%2Dminister+en+boer+helpen+CDA+met+verkiezingsprogramma+Europees+Parlement
© Europees Parlement

Verburg en Bouwers zijn lid van de programmacommissie die het landelijk CDA-bestuur en de verenigingsraad hebben samengesteld. De commissie bestaat uit acht leden.

De voorzitter van de programmacommissie is advocaat Europees recht Daan Versteeg. Gerda Verburg is voorzitter van de vertrouwenscommissie. Deze commissie zal een kandidaat-lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen voordragen. De Europese Verkiezingen vinden volgend jaar op 6 juni plaats.


Verkiezingscongres

De programmacommissie werkt tot november aan het concept-verkiezingsprogramma. Na behandeling en feedback door het landelijk bestuur wordt het programma gepresenteerd aan de verenigingsraad en vervolgens aan de partij. Hierna krijgen gemeentelijke en provinciale afdelingen de gelegenheid amendementen op het concept in te dienen. Op het verkiezingscongres van 9 maart stellen leden het definitieve programma vast.

CDA wil in het Europees Parlement de kracht van regionale economische clusters versterken, zoals Foodvalley in Midden-Nederland, Energievalley in Groningen en Hydrogen Delta in Zeeland. Ook ziet de partij kansen voor de haven van Rotterdam, Brainport Eindhoven of het financiële district op de Zuidas.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer