Melkprijs Arla daalt met 2 cent in juni

De voorschotprijzen van Arla voor conventionele en biologische melk dalen in juni met 2 eurocent per kilo. Dat betekent dat de voorschotprijs voor Nederland voor conventionele melk 40,07 cent per kilo bedraagt en 54,59 cent voor biologische.

Melkprijs+Arla+daalt+met+2+cent+in+juni
© Twan Wiermans

De Deense zuivelcoöperatie liet de prijs in mei nog dalen met 3,5 cent voor gangbare melk en 3 cent voor biologische. In Nederland lag de prijs voor gangbare melk in mei op 42,07 cent per kilo. Voor biologische melk was dit 56,67 cent.

De prijs in juni ligt in Nederland voor biologische melk dus 2,08 cent per kilo lager. Door verschillen in toeslagen en de omrekeningsfactor pakt het verschil hier vaak net anders uit dan de daadwerkelijk aangegeven daling door Arla.

De voorschotprijzen gelden voor melkleveringen met 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit en zijn inclusief de toeslagen voor kwaliteit, logistiek, Klimaatcheck van Arla Foods en ggo-vrije melkproductie. De prijzen zijn exclusief de verwachte nabetaling en consolidering.

De melkprijzen van Arla dalen al sinds het hoogtepunt in december 2022. Toen werd nog 59,72 cent uitgekeerd voor 1 kilo conventionele melk. Het hoogste punt voor biologisch werd in november 2022 bereikt, met een prijs van 67,02 cent per kilo. In mei steeg de prijs voor biologische melk nog iets.

Royal FrieslandCampina maakte deze week ook de melkprijzen voor juni bekend. De Nederlandse zuivelcoöperatie laat de prijs voor gangbare melk in juni op gelijk niveau staan met 43,25 euro per 100 kilo. De biologische melkprijs daalt daar met 0,25 cent naar 56 euro. Deze prijzen gelden per 100 kilo bij gehalten van 4,45 procent vet en 3,58 procent eiwit exclusief btw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer