Melkprijs Arla daalt 4 cent

De voorschotsprijzen van Arla voor conventionele en biologische melk dalen in maart met 4 cent per kilo. Dat betekent dat de voorschotsprijs voor Nederland voor conventionele melk 51,77 cent per kilo bedraagt en 60,17 cent voor biologische.

Melkprijs+Arla+daalt+4+cent
© Twan Wiermans

In februari liet de Deense zuivelcoöperatie de melkprijs ook al met 3 cent dalen. Door verschillen in toeslagen en de omrekeningsfactor pakt het verschil in Nederland vaak net anders uit dan de daadwerkelijk aangegeven daling. In Nederland lag de melkprijs voor gangbare melk in februari op 55,70 euro. Dat betekent dat de prijs voor deze categorie melk met 3,93 euro afneemt.



Voor biologische melk lag de voorschotprijs in februari op 62,92 euro. In maart daalt in Nederland de biologische melkprijs dus met 2,75 euro. De voorschotsprijzen gelden voor melkleveringen met 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit en zijn inclusief de toeslagen voor kwaliteit, logistiek, de Klimaatcheck van Arla en ggo-vrije melkproductie. De prijzen zijn exclusief de verwachte nabetalingen en de consolidering.


FrieslandCampina

FrieslandCampina maakte maandag de melkprijzen voor maart bekend. Daar dalen de prijzen voor gangbare melk met 5,50 euro naar 50,50 euro per 100 kilo ten opzichte van 56 euro in februari. De biologische melkprijs blijft met 63,25 euro gelijk. FrieslandCampina gebruikt in de communicatie van de melkprijzen wel andere gehalten: die worden gegeven voor 3,58 procent eiwit en 4,45 procent vet.

Het is de derde maand op rij dat bij Arla dat de melkprijs voor gangbare melk daalt. Voor biologische melk is het de vierde maand op rij. De hoogste prijs voor gangbare melk werd bereikt in november vorig jaar met 59,72 cent. Die prijs werd in december ook nog uitbetaald. Voor biologische melk werd de hoogste prijs in november genoteerd op 67,02 cent per kilo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer