NVWA verlaagt slachtsnelheid bij pluimveeslachterij Limburg

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) trekt bij een pluimveeslachterij in Limburg de toestemming in om op extra hoge snelheid te mogen slachten. Ook wordt het bedrijf onder verscherpt toezicht geplaatst, omdat hygiëne- en dierenwelzijnsregels niet werden nageleefd.

NVWA+verlaagt+slachtsnelheid+bij+pluimveeslachterij+Limburg
© Nieuwe Oogst

Dat meldt de NVWA, die de afgelopen maanden bij het Limburgse bedrijf verschillende hygiëne- en dierenwelzijnsovertredingen heeft vastgesteld. Zo werden dieren tegen elkaar aangedrukt bij het uitladen van de vervoerscontainers. Het slachthuis controleerde niet of de openingen openstonden, waardoor de kuikens de containers konden verlaten.

Ondanks het optreden van de NVWA tegen deze overtredingen blijkt de slachterij onvoldoende in staat het bedrijfsproces structureel te verbeteren. Het bedrijf mag nog wel onder verscherpt toezicht slachten, maar niet meer op de hoge snelheid van 7.500 vleeskuikens per uur. Dit is nu teruggebracht naar 6.000 vleeskuikens per uur, de algemene maximale slachtsnelheid.

Het slachthuis krijgt vijf maanden de tijd om concrete verbeteringen door te voeren. In die periode moet in een aaneensluitende periode van drie maanden worden voldaan aan de strikte eisen om weer op een hogere snelheid te mogen slachten. Lukt dit niet, dan wordt de toestemming voor die hogere snelheid definitief ingetrokken. Ook kan bij onvoldoende verbetering de erkenning van het bedrijf worden geschorst, zodat het slachtproces wordt stilgelegd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer