Kees Kraaijenoord volgt Peter Poortinga op als topman Plukon

Peter Poortinga treedt per 1 april 2023 na 22 jaar terug als algemeen directeur van Plukon. De huidige financieel directeur Kees Kraijenoord volgt hem dan op als algemeen directeur.

Kees+Kraaijenoord+volgt+Peter+Poortinga+op+als+topman+Plukon
© Plukon Food Group

Vanaf 1 april volgend jaar gaat Poortinga deel uitmaken van de raad van commissarissen van Plukon. Een zoekproces naar een nieuwe financieel directeur is in gang gezet. De komende periode wordt door beiden gebruikt om de taken goed over te dragen.

'Poortinga kan met grote trots terugkijken op een buitengewone pluimveecarrière van 35 jaar', zegt voorzitter Juergen Steinemann van de raad van commissarissen. 'Hij heeft Plukon Food Group uitstekend geleid en enorm uitgebouwd tijdens zijn periode als Chief Executive Officer. Hij laat een gezond en vooraanstaand Europees pluimveeconcern achter. Wij zijn content met zijn toetreding tot de raad van commissarissen, waar hij met zijn kennis en ervaring verder kan bijdragen aan de verdere groei van Plukon in Europa.'

Samen met Kraijenoord speelde Poortinga een belangrijke rol in de uitbouw van Plukon sinds 2013. Steinemann: 'Met zijn lange staat van dienst bij Plukon, zijn goede kijk op mensen en heldere vertaling van onze strategie naar de organisatie weet hij het beste uit zijn omgeving te halen.'


Groeipotentieel

Kraijenoord is vereerd dat hij de kans krijg om dit bedrijf te leiden: 'Plukon heeft vooraanstaande marktposities. Er is groot ondernemerschap bij onze mensen, we willen ook in de toekomst een high performance-organisatie zijn en we hebben groot groeipotentieel in Europa. Basis onder ons succes zijn concepten, innovaties, duurzaamheidsinitiatieven en transformatie. We zullen blijvend waarde creëren voor al onze stakeholders en duurzaam geproduceerde, betrouwbare en en betaalbare proteïnen te leveren aan de Europese consument.'

Poortinga vond het een voorrecht en een eer om 35 jaar bij de pluimveeslachterij te hebben mogen werken en Plukon de afgelopen 22 jaar te hebben mogen uitbouwen en te leiden. 'Ik ben trots dat we Plukon onder diverse eigenaren (coöperatief, private equity en family companies) hebben kunnen laten groeien van 250 miljoen euro naar ruim 2,5 miljard euro omzet dit jaar. Plukon is een geweldig bedrijf met een prachtige toekomst.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
 • Woensdag
  22° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  20° / 15°
  20 %
Meer weer