Duitse melkprijs daalt verder door

De daling van de melkprijs in Duitsland, de grootste melkproducent in Europa, is in maart met 4,40 euro per 100 kilo vrijwel even groot als in februari. De prijs is nu 48,05 per 100 kilo en ligt daarmee nog maar 3,20 euro boven die van vorig jaar. Toen vertoonde deze juist een stijgende lijn.

Duitse+melkprijs+daalt+verder+door
© John Lamers

De prijzen gelden voor standaardmelk met 4 procent vet en 3,4 procent eiwit. De biologische melkprijs daalde met 1,14 euro naar 60,60 euro en ligt daarmee nog bijna 7 euro per 100 kilo boven de prijs van maart vorig jaar, meldt de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung.

De gemiddelde gangbare melkprijs 'Ab Hof' is sinds december aan het dalen in een vergelijkbare trend als in Nederland. De biologische melkprijs volgde in januari met voor het eerst sinds lange tijd weer een daling.

Grote regionale verschillen

Zoals gebruikelijk zijn er grote verschillen in de melkprijsontwikkeling tussen de deelstaten. In alle deelstaten dalen de melkprijzen. Maar in de zuidelijke deelstaten – met doorgaans kleinere melkveebedrijven – Beieren, Baden-Württemberg, Hessen, Rheinland Pfalz en Saarland liggen de melkprijzen nog duidelijk boven die van vorig jaar. In Beieren is het verschil bijvoorbeeld bijna 9 euro positief. In deelstaat Noordrijn-Westfalen is het positieve verschil met de prijs van vorig jaar met 4,85 euro al een stuk kleiner.

In de noordelijke deelstaten Nedersaksen en dan met name Sleeswijk-Holstein, waar veel melkveebedrijven zitten, ligt de melkprijs nu al onder die van vorig jaar. Vorig jaar was de prijs 'Ab Hof' in Sleeswijk-Holstein nog 46,67 euro per 100 kilo, nu is deze 41,03 euro per 100 kilo.

In de oostelijke deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren ligt de melkprijs nog 50 eurocent per 100 kilo boven die van vorig jaar. En in de andere oostelijke deelstaten, met doorgaans zeer grote melkveebedrijven, ligt de melkprijs ook al dichtbij of op de prijs van vorig jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer