Al negentien diefstallen gps-systemen uit trekkers in Noorden

Voor zover bekend zijn er dit jaar al negentien kostbare gps-systemen uit trekkers in de drie noordelijke provincies gestolen.

Al+negentien+diefstallen+gps%2Dsystemen+uit+trekkers+in+Noorden
© Dirk Hol

Politie Noord-Nederland waarschuwt ook de komende maanden voor mogelijke diefstal van gps-systemen in Groningen, Friesland en Drenthe. Vooral in de zaai- en oogstmaanden van mei tot september zijn vaak akkerbouwbedrijven doelwit van dieven.

LTO Noord geeft een aantal tips om diefstal te voorkomen. De boerenbelangenorganisatie waarschuwt voor groepen verdachte personen op boerenerven en adviseert gps-systemen altijd binnenshuis of in een kluis op te bergen en beveiligingscamera's te installeren.


De politie verricht altijd onderzoek na deze diefstallen. Zo worden sporen onderzocht en, indien aanwezig, camerabeelden bekeken. Daarnaast voert de politie gesprekken met mogelijke getuigen en volgt er een buurtonderzoek. Volgens LTO Noord biedt dit onderzoek vaak maar weinig aanknopingspunten, omdat er geen of nauwelijks braaksporen zijn en camerabeelden vaak ontbreken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer