Akkerbouwer vindt gedeelte gestolen gps-apparatuur terug

Twee jaar geleden werd de gps-apparatuur van akkerbouwer Klaas Schenk uit het Noord-Hollandse Anna Paulowna gestolen. Vorige maand vond hij een klein gedeelte terug. 'We hebben in elk geval de bol weer', licht Schenk toe.

De bol werd gevonden in het bos. Schenk had er zijn naam en woonplaats op geschreven, toen de apparatuur een keer voor reparatie weg moest. Hierdoor konden de vinders van de bol de akkerbouwer opsporen via Facebook.

De schade van de inbraak bedroeg in totaal 23.000 euro. De verzekeringsmaatschappij keerde slechts een klein gedeelte uit via de coulanceregeling. 'Er was geen braakschade, omdat er een deurtje open was blijven staan.'


Diefstal voorkomen

Gerwin Otten, bedrijvenadviseur bij Cumela, houdt zich al jaren bezig met het voorkomen van diefstal van gps-apparatuur. Hij geeft in dit artikel een groot aantal tips om diefstal te voorkomen. Daarnaast benadrukt hij dat het belangrijk is om verdachte situaties echt bij de politie te melden.

Otten begrijpt goed hoe vervelend het is als gps-apparatuur wordt gestolen. 'Het zijn enorm dure systemen. Bovendien wonen veel boeren bij hun bedrijf. Dat kan een extra onveilig gevoel geven.'

Schenk raadt anderen aan alert te blijven. 'De bol en het scherm gaan iedere nacht weer mee in huis. Laat het niet onbeheerd achter. Maar voorkomen is beter dan genezen. Je bent zoveel kwijt. Het is niet morgen herplaatst.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer