Sieger-drainreiniger met gps-techniek voor precisielandbouw

Sieger Machinery in het Overijsselse Haaksbergen introduceert de nieuwe drainagereiniger Sieger Drain-Jet OneTouch. De machine heeft gps-techniek en is geschikt voor precisielandbouw.

Sieger%2Ddrainreiniger+met+gps%2Dtechniek+voor+precisielandbouw
© Sieger

De Sieger Drain-Jet OneTouch is een volgende stap in de ontwikkeling van drainagereinigers. Het meest opvallend is de eenvoudige bediening. 'OneTouch' betekent ook daadwerkelijk dat de machine met één toets vanuit de trekkercabine is te bedienen. Sieger heeft verder de productontwikkeling nadrukkelijk gericht op stabiliteit.

Dat blijkt ook tijdens het gebruik, meldt de fabrikant. 'Er is bijvoorbeeld één toets om de machine van rijstand om te zetten in werkstand.' Met behulp van gps-techniek worden het reinigen en eventuele verstoppingen geregistreerd. Zo ontstaat er een digitaal overzicht per perceel. Dat is te vergelijken met de bekende Google Maps-kaarten en biedt inzicht in de onderhoudsstatus van het drainagesysteem.


Gebruiksgemak

Sieger-directeur Martijn Geerdink: 'Met de nieuwe OneTouch combineren we gebruiksgemak met gps-registratie van het drainagereinigingsproces. Bijvoorbeeld als het gaat om de registratie van verstoppingen of de reinigingsinterval per locatie. Dat is immers een indicatie voor de kwaliteit van het drainagesysteem. Het is interessant om per gps-positie de kilo-opbrengsten te herleiden naar de kwaliteit van het drainagesysteem. Dit is een praktische toepassing van precision farming.'

De weersomstandigheden in het winterseizoen zijn dikwijls niet optimaal voor het drainagereinigen. Vandaar de aandacht voor gebruiksgemak vanuit de cabine. Dat geldt op meerdere fronten, zoals de eenvoudige ombouw van transportstand naar werkstand. Maar ook de techniek om de ingang van de drainagebuis te fixeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer