Opnieuw gps-diefstal: 'Dat tuig maakt me woest'

Opnieuw is een loonwerker getroffen door gps-diefstal. Dit weekend zijn vijf gps-systemen gestolen uit een werktuigenloods van Loonbedrijf Seegers in het Gelderse Doesburg. De schade wordt geschat op minstens 50.000 euro. 'Toen ik er zaterdagmorgen achter kwam, begon ik zowat te hyperventileren. Het is pure woede dat dat tuig aan andermans spullen zit', meldt eigenaar Joël Seegers.

'Met de spuit kan ik helemaal niks meer. Ze hebben het bedieningspaneel er helemaal uit gehaald. Het is wachten op een andere kast, anders kan ik op dit moment niks beginnen.'

De trekkers kunnen nog wel rijden zonder gps. Bendes zijn de laatste tijd actief op zoek naar deze systemen. Marcel Elferink van brancheorganisatie Cumela bezocht maandag het loonbedrijf. 'Er is al bij meer dan twintig bedrijven ingebroken en dat is bij elkaar een miljoen euro aan schade.' En dat zijn dan enkel de loonwerkers. Daar komt de diefstal bij akkerbouwers nog bij.


Verkeerde schuur

Bij Seegers zijn ze rigoureus te werk gegaan. 'Ze hebben eerst de damwandplaat van de schuur weggehaald. Toen kwamen ze erachter dat ze in de verkeerde loods stonden. Vervolgens hebben ze nog een damwandplaat weggebogen om in de goede loods te komen', zegt hij.

Om de bendes sneller te pakken werkt Europol nu ook aan de zaak. Elferink: 'Leveranciers zouden hier ook wat nadrukkelijker bovenop moeten zitten. Op een gegeven moment gaat zo'n systeem natuurlijk weer in de lucht. Daar zou je iets van een belemmering op moeten zetten.'


Verzekering

Seegers: 'Nu maar hopen dat we er binnenkort met de verzekering uit komen, want die systemen zie je natuurlijk nooit meer terug.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer