Cumela start antidiefstalcampagne gps-apparatuur

Cumela start vrijdag 5 februari de campagne Stop Diefstal! De brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra stimuleert daarmee de registratie en markering van kostbare gps-apparatuur.

Cumela+start+antidiefstalcampagne+gps%2Dapparatuur
© John Deere

De impact van diefstal op de ondernemer is groot en de schade kan oplopen in de tienduizenden euro's. Om Nederland minder aantrekkelijk te maken voor de bendes die deze apparatuur roven, slaat Cumela voor deze actie de handen ineen met LTO Nederland, Fedecom en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.Een groot probleem bij het opsporen van gestolen apparatuur is het ontbreken van de juiste gegevens. Om opsporing te vereenvoudigen, is het nodig om te beschikken over het serienummer en een correcte omschrijving van de gestolen apparatuur.


Serienummers

Na een diefstal moet de getroffen ondernemer vaak de serienummers laten opzoeken door de leverancier. Dit belemmert de opsporing, correcte en snelle registratie in politiesystemen en zorgt voor vertraging in de schadeafwikkeling bij verzekeraars.


Door gebruik te maken van de bestaande Stop Heling-app kunnen bedrijven eenvoudig en veilig registratielijsten met foto's opstellen. Registreren is de eerste stap, het permanent markeren van de kostbare apparatuur is stap twee. Markeren met een niet te verwijderen label met postcode en telefoonnummer van de eindgebruiker werkt preventief.


Heling

Tevens zorgt de markering ervoor dat apparatuur minder geschikt is voor heling en zorgt dat de logistiek van gestolen apparatuur risicovoller wordt. Om ondernemers te stimuleren mee te doen aan de campagne Stop Diefstal, stelt de organisatie via dochteronderneming Cumela verzekeringen driehonderd sets met labels en waarschuwingsstickers beschikbaar voor het markeren van geregistreerde apparatuur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer