Werknemers FrieslandCampina Marum gaan actievoeren

Werknemers van de kaasfabriek van FrieslandCampina in het Groningse Marum gaan maandag actievoeren voor meer salarisverhoging. CNV en FNV hebben hun leden opgeroepen het werk 24 uur neer te leggen, nadat de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) niet is ingegaan op het ultimatum van de vakbonden.

Werknemers+FrieslandCampina+Marum+gaan+actievoeren
© Dirk Hol

'Het is mooi dat op de Dag van de Arbeid onze leden in Marum als eerste werknemers in de zuivel opstaan, omdat ze niet bereid zijn zich af te laten schepen met een loonsverhoging die de inflatie niet bij gaat houden', zegt FNV-bestuurder Ron Vos.

Volgens de werkgevers verenigd in NZO ligt het ultimatum te ver af af van het punt dat in de onderhandelingen al was bereikt. De zuivelsector heeft al een cao die 'boven het landelijke gemiddelde ligt', meldt NZO. Werknemers krijgen 8 procent loonsverhoging. Vakbonden eisen een salarisverhoging van ruim 14 procent.


Vos verwacht de komende tijd meer acties. 'Als de zuivelbedrijven niet naar ons willen luisteren, dan gaan wij door met actievoeren.'

In de Nederlandse zuivelindustrie werken zo'n 12.000 mensen bij 25 bedrijven. De kaasfabriek van FrieslandCampina in Marum telt 140 medewerkers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer