FrieslandCampina en Natuurmonumenten ontbinden partnerschap

Het partnerschap dat Royal FrieslandCampina en Natuurmonumenten in 2019 aangingen wordt niet verlengd. Beide partijen blijven projectmatig optrekken in situaties waarin zij elkaar inhoudelijk kunnen versterken.

FrieslandCampina+en+Natuurmonumenten+ontbinden+partnerschap
© Burt

Uitgangspunt voor de samenwerking in 2019 was het feit dat FrieslandCampina en Natuurmonumenten zich allebei inzetten voor een significant groeiend aandeel natuur op boerenland. Het idee was dat dat goed past in de strategie 'Nourishing by nature' van het zuivelconcern.

Natuurmonumenten op haar beurt maakt zich hard voor de vergroening van de Nederlandse natuur en wil bijdragen aan de transitie naar een duurzamere landbouw.


Gesprekken stopgezet

De samenwerking was daarnaast gericht op het stimuleren van de verkoop van Campina-zuivel onder het onafhankelijke On the way to PlanetProof-keurmerk en het verbeteren van het verdienmodel van de boer. In de zomer van 2022 zette het coöperatiebestuur gesprekken met derden over nieuwe maatschappelijke initiatieven of het vernieuwen van bestaande afspraken voor de rest van het jaar stop.

Dit gold ook voor de gesprekken over de eventuele voortzetting van de samenwerking tussen Campina en Natuurmonumenten. Enkele maanden geleden was het logo van Natuurmonumenten al van het Campina-pak gehaald. Hoewel de organisaties geen nieuw strategisch partnerschap aangaan, blijven FrieslandCampina en Natuurmonumenten in gesprek en samenwerken in projecten waar de partijen elkaar inhoudelijk kunnen versterken en om het verdienmodel van de boer te verbeteren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer