Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Zo ligt het wegenonderhoud stil. Door het slechte weer zijn niet alle routes naar zijn percelen voor Huizinga even makkelijk te berijden.

Als gevolg van langdurige regenval kunnen de zware landbouwmachines van Huizinga het land niet op. Zelfs zijn eigen auto heeft moeite met de slecht begaanbare wegen. De klei blijft plakken op de banden van zijn auto. Daar waar de weg verhard is, zitten er veel gaten in het wegdek. Door de oorlog is er geen geld meer voor onderhoud.

De ondernemer bekijkt op zijn percelen koolzaad en lupine hoe deze gewassen erbij staan. Ondanks de natte periode is hij daar redelijk tevreden over.


Vertraging bouw

Op zijn boerderij loopt de bouw van de nieuwe koeienstal vertraging op door de grote hoeveelheid regenwater. De graaf- werkzaamheden zijn voorlopig opgeschort. De melkproductie draait gewoon door. Bij toeval ontdekt Huizinga dat hij ongemerkt een kweker van regenwormen is geworden. Dat zou misschien een nieuwe tak kunnen worden voor zijn bedrijf.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer