Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Nieuwe stal omdat ik jongvee niet kan verkopen'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Huizinga is op zijn bedrijf waar de nieuwe stal voor de koeien wordt afgebouwd. Door de oorlog kunnen ze de vaarzen en het jongvee niet verkopen en hebben ze meer ruimte nodig.

De stal was al gepland maar had vertraging door de oorlog. Hij wordt nu afgebouwd. 'Hier komen zeven afkalfhokken', zegt Huizinga. 'In de ligboxen ligt nu al gedroogde mest. Er moet veel in, elke keer zakt het nog.'

Binnen worden de zaaimachines gereedgemaakt voor het nieuwe seizoen. 'We zijn bezig met de nieuwe lagers en we denken nog na over de aandrukwielen', meldt de ondernemer. 'Midden maart moet het klaarstaan voor het nieuwe seizoen.'


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer