Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Vooral kleine boeren konden mais niet oogsten'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Huizinga bezoekt in deze aflevering onder meer een school om de schuilkelder voor de kinderen te bekijken. Onderweg ziet hij nog veel percelen met mais staan. Vooral kleine boeren in Oekraïne hadden vorig jaar moeite om hun oogst te verkopen.

Huizinga begint de week met een bezoek aan een school in de buurt van zijn boerderij. Er is een schuilkelder aangelegd voor de zestig kinderen van de school, maar deze is nog niet goedgekeurd. Zonder goedkeuring wil niemand de verantwoordelijk nemen om de lessen op de school weer op te starten.

Emmeke Vierhout, de echtgenote van Huizinga, zwaait vier vrouwen uit die vanuit Nederland naar Oekraïne rijden met een auto die is aangekocht door stichting De Leeuw Kyiv. Onderweg pikken ze nog drie auto's op in Duitsland. Deze zijn bestemd voor het Oekraïense leger. Huizinga bekijkt verder hoe het staat met de koolzaadpercelen en met het opruimen van een oude mestopslag uit de Sovjettijd, toen zijn boerderij nog een kolchoz was.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer