Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Meubelfabriek draait door dankzij onze bewaarkisten'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week bezoekt hij een meubelfabriek die qua omzet erg te lijden heeft onder de oorlog.

In de jaren voor de oorlog produceerde de meubelfabriek wekelijks zo'n 25 vrachtwagens vol meubels en onderdelen voor onder meer Ikea en Jysk. Door vooral het gebrek aan grondstoffen, onderdelen en transportproblemen zijn dat er nu nog hooguit zes per week. Daarom zijn de meubelmakers erg blij met de bestelling van 1.500 bewaarkisten die Huizinga plaatste.

Huizinga bezoekt de fabriek en bekijkt hoe het productieproces verloopt. Hij is blij met zijn nieuwe kisten en erg tevreden over de kwaliteit. De boer hoopt dat ook akkerbouwers en fruittelers uit Nederland interesse tonen in de kisten uit Oekraïne om zo de plaatselijke economie te helpen.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer