Ketenpartijen starten inzameling lege fusten

Stichting Storl komt met een eigen inzameling van gereinigde fusten waar gewasbeschermingsmiddelen in hebben gezeten. Voor telers blijkt het soms lastig zulk afval afgevoerd te krijgen.

Ketenpartijen+starten+inzameling+lege+fusten
© Eigen foto

Met de eigen inzameling van lege fusten willen fabrikanten, distributeurs en loonwerkers telers een praktische en goedkope oplossing bieden. Binnen Stichting Opruiming Landbouwbestrijdingsmiddelen (Storl) werken vier koepelorganisaties samen. De stichting vindt het belangrijk zelf verantwoordelijkheid te nemen voor een verantwoorde afvoer van fusten.

Het idee is dat telers en loonwerkers de fusten reinigen en verzamelen op hun bedrijf in speciale Storl-zakken en die via distributie beschikbaar stellen. Zij kunnen volle zakken kosteloos laten afvoeren. Storl benadrukt dat het essentieel is de lege fusten goed te reinigen en drogen. Daarbij moeten de doppen van de cans af.


Via storl.nl kunnen telers zich aanmelden. De inzameling gaat per regio. Zodra de inzameling voor een regio is geregeld, staat dit op de website en kan een ondernemer zich aanmelden. De inzameling van resten en restanten start in 2024 en vindt per gebied eens in de twee jaar plaats.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer