Tijdelijke toelating voor alternatief Stomp en Wing P in uien

Activus 400 SC van middelenfabrikant Adama is tijdelijk toegelaten in de Nederlandse markt. Dit herbicide met de actieve stof pendimethalin is onder meer inzetbaar in de uienteelt.

Tijdelijke+toelating+voor+alternatief+Stomp+en+Wing+P+in+uien
© Job Hiddink

Firma BASF meldde eind januari dat het bedrijf problemen heeft met de levering van producten met pendimethalin, onder meer de actieve stof in de herbiciden Stomp 400 SC en Wing P. Hierdoor is op initiatief van bollenvereniging KAVB samen met LTO Nederland en BO Akkerbouw een vrijstellingsaanvraag voor Activus 400 SC ingediend.

De tijdelijke vrijstelling is verleend voor het gebruik tegen eenjarige onkruiden in de teelt van peulvruchten (sojaboon uitgezonderd), uien, sjalotten en de onbedekte teelt van prei, bieslook, bloembollen en bloemknollen. De toelating geldt tot 28 juni 2023, met uitzondering van bloembollen en bloemknollen (toepassing voor 1 mei).


Adama lat weten direct te zijn begonnen met voorbereidingen op de leveringen. De toelatingshouder verwacht half april daadwerkelijk met de uitleveringen te kunnen starten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer