Piemontees stoofpotje lokt burger naar boer tijdens Pasen

'De boer op net Pasen' is een actie van Brabants Duingoed, die ervoor zorgt dat lokale producten uit het Loonse en Drunense Duingebied op tafel komen tijdens de paasdagen. Een aantal Duinboeren stelt hun erf open voor bezoekers. Een van hen is Conny van Dijk van De Ruijsbossche Hoeve in het Noord-Brabantse Haaren. Het Piemontese stoofpotje dat ze aanbiedt, is in trek.

De missie van De Ruijsbossche Hoeve is (h)eerlijk vlees produceren. Tot en met maandag 10 april kunnen bezoekers producten afhalen en tegelijkertijd onderweg proeven en de boerderij bezoeken, waar ze bij worden gepraat over de agrarische sector. 'We willen mensen graag laten zien waar we mee bezig zijn', licht Van Dijk toe. 'Het is fijn als mensen de moeite nemen om te komen kijken in plaats van dat ze afgaan op verhalen van bijvoorbeeld internet.'

En dat komt de verbinding tussen boer en burger weer ten goede. 'Je ziet dat er veel liefde vanuit de boer uitgaat naar de dieren', zegt een bezoeker. 'En het zijn gewoon mooie producten waar we als Nederland echt trots op mogen zijn.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer